Колкото и трудно да беше, все пак признаха, че Бъгарските земи са люлката на световната цивилизация

Учените доскоро мълчаха страхливо, но вече се появяват официални документи, признаващи, че прабългарските руни и тракийските- които са най- старите в света, са на 100% идентични.
Стана ясно от информация в bradva.bg, че двадесет института и пет лаборатории на БАН, както и изследователи от осем държави стартират задълбочено изследване на връзката между траките и съвременните българи. Според учените българският ген е директно свързан с населението на Балканския полуостров, което населявало нашите много преди Христа, а във вените ни категорично тече тракийска кръв.
За да бъде научно потвърдено, се налага да бъдат проведени редица изследвания в областта. Учените очакват приликите в кръвта да са почти 40%. Тук на помощ идват и съвсем нови езиковедски проучвания, които доказват недвусмислено, че прабългарските руни и тракийските- най- старите в света , са напълно идентични. До края на годината ще са факт и първите научни доказателаства в публичното пространство по темата.

Advertisement:

Подобно мащабно изследване на генетичната характеристика на българското население, станало известно през 2015 г., категорично опроверга лансираната досега теза за тюркско-монголски произход на българите и твърдението, че корените ни идват от Урал, Кавказ, Иран, Пакистан или малоазиатските степи. Според изводите от направените изследвания, българите имат напълно европейска генетична структура, а съдържанието на тюркоезичнитe гени е под 1,5%.

Полицаи ескортират малко момиче до училище. Вижте защо!

Close