Най- ценната археологическа находка в света се пази в България! Ето я!

Най-ценната археологическа находка в света се съхранява в банков сейф във Варна, информират от bradva.bg. Вместо да бъде проучена и да събере максимално количество туристи, тази уникална находка е скритa и неизвестнa за много хора, почитатели на световната истоврия и загадки. В действителност, има голяма доза страх от признаването на този артефакт. Смята се, че той ще промени напълно настоящите научни разбирания за произхода на световната цивилизация.
Откривател на тази находка е Петко Димитров през лятото на 1985 г. на дълбочина почти 93 метра и на 65 км. навътре в морето от Варна. Става дума за т.нар. „Чиния на Ной“ с диаметър 40 см. и височина 10 см, която отдолу има седло. Изработката е изключително фина, симетрична и се предполага, че не е изработена от глина, а от пясъчник.
Върху нея има писмени знаци, за които специалистите са категорични, че са доказателство за най-старата писменост, позната до времето на потопа и се откриват в шумерската, египетската, индийската и гръцката писменост.
Тази находка доказва недвусмислено, че най – древната история на България стартира от времето на потопа – преди около 7500.

Advertisement:

Проф. Петко Димитров, който води две експедиции по българския шелф, категорично заяви, че преди 8000 г. бреговете на Черно море са били на сушата и то на 60 км. на изток от Варна. Там са живели предците ни и оттам води произхода си най- древната цивилизация в света.
От този период е датиран и т. нар. мегаприлив на океанските води през Босфора в най-голямото сладководно езеро.
Това се случва с еквивалента на 200 Ниагарски водопада, според проф. Уилям Райън от Колумбийския университет, който взима участие в експедицията.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тези мъже видяха, че едно коте е залепнало за леда при -35 градуса и вижте какво направиха! ВИДЕО!

Затвори