Минути след раждането научили ужасяваща истина, която обаче не ги разколебала нито за миг!

Красимир и Силвена са младо семейство от Варна. Те имат две дечища- Криси и Микаела. Момиченцето е родено със Синдром на Даун, информират от blitz.bg.
Неотдавна младото семейството беше гост на предаването „На кафе“, което в действителност им съдействало с най-много информация по проблема още преди раждането на момиченцето.
Силвена с много любов и умиление разкава за всичко, което им се е случило преди и след раждането. Според нея бременността протича нормално. Направени били всички необходими биохимични анализи. Резултатите дори и не намеквали за възможен проблем. Жената споделя, че техни приятелски семейства са имали лоши резултати тези анализи, но децата били здрави, а тяхното се ражда със синдром на Даун. Тя не упреква никого, но е ясно, че тези изследвания не дават точни резултати, даже никакви резултати.
Силвена си спомня първите минути след раждането. Казали й, че всичко е наред. Видяла момиченцето и не забелязала проблем. Въпреки, че била под упойка, е категорична, че това е най-ясният спомен в живота й. Докторът като нашега я попитал дали е правила биохимичен скрининг. Малко след това разбрала причината за този въпрос.

Едва успяла да съобщи новината на съпруга си. Лекарите информирали родилката за съмнение за синдром на Даун, но вместо да дадат повече информация за подобни състояния и начина на отглеждане на децата с този синдром, започнали да я убеждават да остави детето си в дома, защото едва ли ще оцелее дълго.

Advertisement:

Съпругът й Краси приел мъжки диагнозата и се обявил категорично в подкрепа на решението на съпругата си да задържат дъщеричката си. Той бил шокиран от бездушието на медицинския персонал, който гледал на детето като на една огромна тежест, от която всички трябва незабавно да се освободят.

По- късно с родителите се срешнал социален работник и психолог от Карин дом. Психологът им обяснил как да полагат грижи за детето и благодарение на любовта и грижите на родителите си малката Микаела прохожда по-рано даже и от здраво дете, и всичко това заради огромната любов на семейството си.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Само така ще се радвате на здравословен сън

Затвори