Не всичко е такова, каквото изглежда или разтърсващата история на една учителка!

Животът ни е научил, че не всичко, което виждаме е точно това, което се случва. Това доказва и историята, която споделиха с нас от jilo.bg.

В клас една учителка се опитвала да даде важен урок на своите ученици, разказвайки им тъжната история на едно семейство. Тя разказвала за едно семейство, което било на корабокруширал кораб. Стигнала до момента, когато двамата съпрузи със сетни сили стигат до спасителната лодка, но мястото е само едно. След миг размисъл, мъжът скочил в лодката, съпругата извикала нещо след него и потънала.

След кратко мълчание учителката попитала децата какво мислят, че е извикала след съпруга си. Появили се много предположения- всичките мислели, че тя е изказала възмущението си от на пръв поглед подлата му постъпка. Само едно момченце предположило, че жената най- вероятно е заръчала на съпруга си да се грижи за детето им.

Учителката била безкрайно учудена. Детето пояснило, че това са били и последните думи на майка му.

Advertisement:

Учителката потвърдила, че наистина това били думите на жената. Продължила разказа си.

Бащата оцелял и отгледал осиротялата си дъщеря. След неговата смърт момичето намерило дневника му, в който подробно била описана случката на кораба. Съпругата му била неизлечимо болна и не й оставало много. Въпреки желанието си да остане със съпругата си във водата, преценил, че не може да остави детето си сираче, затова взел тежкото решение.

В този час учениците научили важен урок от живота, на глед жестоките неща понякога са единствено правилните. Не можем да съдим хората без да знаем каква е истината.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Забавни снимки за обедната почивка

Затвори