Той живее почти две години с изкуствено сърце в раница! Как? Вижте трогателната му история!!!

Цели 555 дни Стан Ларкин живее с „изкуствено сърце“. Но не това е чудното.. А факта, че го носи в раница на гърба си непрекъснато, съобщава сайтът lifebg.net.

Преди време 25-годишният младеж е подложен на сърдечна трансплантация, след като e живял повече от година с апарата.Има надежда, че този апарат може да помогне за поддържането на още хора със сърдечни проблеми, чакащи подходящ донор.

Стан е първият пациент в Мичигън, който използва апарата „SynCardia”, заместващ неговото сърце.ranica

Той и брат му Даниел са диагностицирани, още като тинейджъри, с генетично заболяване, предразполагащо към сърдечна недостатъчност.Дълго време чакат донор, но се налага братята да бъдат оперирани, сърцата им- отстранени и заместени от апарата.Хирургът, който прави операцията споделя, че двете момчета били много зле, когато ги приели за първи път в спешното отделение на болницата.

Advertisement:

Апаратът „SynCardia” се използва, когато сърцето откаже напълно  и се оказва полезен.

Доминик получава свое сърце само седмица след  операцията, но Стан чака повече от година.За да не стои в болница, го оборудвали със „SynCardia Freedom Portable Driver”. Това преносимо изкуствено сърце, което дори може да бъде носено в раница.То тежи 6 килограма като устройството е свързано с кръвоносната система на момчето  и с помощта на помпи и сгъстен въздух изпомпва кръвта през артериите.

Стан получава ново сърце на 9 май 2016 година и вече е напълно здрав.Той се надява, че като споделя преживяното със света, ще вдъхне надежда сред хората, живеещи със сърдечна недостатъчност.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уфолози със сензационно разкритие за линиите на Луната! ВИЖТЕ ВИДЕОТО!

Затвори