Какво прави интернет с паметта ни? Вижте тук!!!

Използването на мощната машина- Интернет- за намирането на всякакъв вид информация прави мисълта ни мързелива и напълно зависима от глобалната мрежа.

Запитвали ли сте се какво ще се случи с Вас и дейността Ви, ако в един хубав ден се събудите и няма интернет, просто не съществува?pamet

Направено е проучване, което доказва тезата, че интернет ни прави изключително зависими. Ако в началото започваме да използваме глобалната мрежа като един от източниците си на знания и информация, с цел да подпомогнем процеса на работа, много бързо тя се превръща в единствен източник на знания и ние ставаме като „наркозависими“. Паметта ни не иска да работи ефективно и не прави никакви усилия да промени този факт.

Advertisement:

Тези, които са успели да издържат на изкушението да използват интернет за добиване на някаква информация, продължават да използват паметта си ефективно.net

Не се самоунищожавайте като заменяте умствения процес с механично натискане на копчето!  Ние все пак сме единствените разумни същества на планетата.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Забавни снимки за обедната почивка

Затвори