Какво прави интернет с паметта ни? Вижте тук!!!

Използването на мощната машина- Интернет- за намирането на всякакъв вид информация прави мисълта ни мързелива и напълно зависима от глобалната мрежа.

Запитвали ли сте се какво ще се случи с Вас и дейността Ви, ако в един хубав ден се събудите и няма интернет, просто не съществува?pamet

Направено е проучване, което доказва тезата, че интернет ни прави изключително зависими. Ако в началото започваме да използваме глобалната мрежа като един от източниците си на знания и информация, с цел да подпомогнем процеса на работа, много бързо тя се превръща в единствен източник на знания и ние ставаме като „наркозависими“. Паметта ни не иска да работи ефективно и не прави никакви усилия да промени този факт.

Advertisement:

Тези, които са успели да издържат на изкушението да използват интернет за добиване на някаква информация, продължават да използват паметта си ефективно.net

Не се самоунищожавайте като заменяте умствения процес с механично натискане на копчето!  Ние все пак сме единствените разумни същества на планетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдбата си знае работата! Катастрофа спасява живота на жена!

Затвори