Как да изберем име на детето ?

На всеки родител, още преди раждането на детето, му се налага да вземе куп решения. Ентусиазирани от предстоящата поява на мъничето си, масово родителите не осъзнават, че всички  тези на пръв поглед нищо и никакви решения са изключително сериозни.  От бебешките колички, през столчетата за кола, та чак до ваничките и коритата за къпане – изборът направен от родителите е от съществено значение.

Най-важното решение, което бъдещите мами и татковци, обаче трябва да вземат е това за името на детето. Понякога той води до много, разнообразни спорове, каквито едва ли сте предполагали, че могат да възникнат. Все още доста родители предпочитат да кръстят детето си на някой от бабите и дядовците. Спрете ли се на този вариант, обаче веднага изниква въпроса на кои точно. Нормално, всеки бъдещ родител да иска да отдаде почит на собствените си родители…

Advertisement:

С цел да избегнат точно тези драми, много хора решават да не кръщават малкото човече на никого и започват да избират имена, които им допадат и нямат връзка с бабите и дядовците.

Независимо към кои от двата типа спадате има нещо основно, за което трябва да помислите, избирайки име за детето си – то ще го носи цял живот. Казват, че хората правят имената, но науката доста отдавна е доказала, че и името влияе на човека. Подходете с изключително внимание, към този най-важен избор. Все пак, това не е като да изберете детски колела за баланс от чудесния магазин за играчки в Бургас на ГУГА – влизаш, избираш и излизаш понеже всичко е страхотно. Уверете се, че името на детето Ви е красиво, буди приятни асоциации и се произнася лесно. Не дръжте чак толкова на уникалността, защото понякога, особено в имената, тя е по-скоро пречка, от колкото предимство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мъжете да си отдъхнат! Пазаруването на обувки вече може да не е АД…

Затвори