Шефът на FedEx отиде в Лас Вегас с последните 5000 и спаси компанията, която днес струва ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ!

FedEx е една от най-успешните куриерски компании в целия свят, може би най-успешната. Преди години обаче е била на ръба на банкрута и нейният собственик Фредерик Смит я спасява по брутално нелеп начин.

Той взел последните си 5000 долара, отишъл в Лас Вегас и ги направил на 32 000 долара. Долари, които се оказват животоспасяващи.

През 1971 година той взима персоналното си състояние от 4 милиона, набира още 90 милиона и създава компанията за доставки. Той искал да обслужва целия свят в невиждани до сега срокове.

За негово съжаление, три години след откриването на компанията цените на горивата удрят небесата. Това е пагубно за бизнеса.. Загубите били по 1 милион долара на месец, а никой не искал да финансира чрез заем или инвестиция.

Идва и моментът, в който остават 5000 долара, самолетите на компанията имали гориво само за няколко дни – до следващия понеделник. Вместо да се прибере в дома си в Мемфис и да премисли нещата, Смит взима парите и отива в Лас Вегас.

Advertisement:

Там той прекарва един уикенд в игра на карти.. В понеделник парите са се увеличили до 32 000. Колко по-лесно ще да е било, ако тогава е можел да играе на онлайн казино. Тази сума е достатъчна, за да покрие разходите за гориво за още няколко дни. Оказва се точно необходимото, за да може да се предотврати фалита.

Много скоро след като печели тези пари, Смит успява да събере 11 милиона долара, с които компанията да изкара тежкия период. През 1976 година FedEx вече излиза на печалба – 3.6 милиона. Четири години след това печалбата е 40 милиона, а приходите от почти половин милиард.

Днес компанията се оценява на десетки милиарди, а самият Смит има богатство от поне 2 млрд. долара.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тя иска да направи веждите си красиви, но получава това!!!

Затвори