Нискобюджетно решение за ПВЦ дограма със задоволително качество

С всяка изминала година се увеличава интереса към ПВЦ дограма. Тя се отличава спрямо някои от вариантите за остъкляване в определени категории потребителски нужди.

Например можем да я отличим категорично, когато става на въпрос за решение за нисък бюджет, но където все пак търсим задоволително качество. Но как това е възможно?

От една страна рентабилността на PVC дограма идва от факта, че материалът се обработва лесно. Факт е и, че говорим за изключително дълъг живот на пластмасите.

Ако търсите евтин начин да минимизирате загубите на топлина и да регулирате шума, то ще се зарадвате от много ниските коефициенти на топлопроводимост. Особено, когато сравним коефициента с този на алуминиевата дограма, разликата си е значителна. При определени сценарии това е от голяма важност.

Също така трябва да отговорим на въпроса дали конденза е по-голям при PVC прозорци или при алуминиевите. Категорично при алуминиевите е по-голям, особено при бюджетните решения.

Ще ви представя два варианта за евтина дограма от този тип, дело на Алумин дизайн ООД. Те предлагат две бюджетни системи:

Advertisement:

VIVA PLAST SYSTEM 6400

Система от 4 камери с широчина на профила от 60 милиметра. Безпроблемно се слага стъклопакет от 24 милиметра. Има и екструдиран уплътнител, който гарантира, че всичко ще си остане на мястото дори при по-екстремна употреба.

VIVA PLAST SYSTEM 7500

Тук се предлага система с пет камери и ширина на профила от 70 милиметра. Стъклопакетът, който може да се постави е между 24 и 32 милиметра. Отново имаме гореспоменатите екструдирани уплътнители. Топлоизолацията е на ниво от 1.5 w/m2.

Коефициентът на топлоизолация позволява включване в някои инициативи за повишаване на енергийната ефективност.

Смятам, че ако искате да спестите пари, да повишите стойността на жилището си и да увеличите неговата енергийна ефективност, без това да повлияе на бюджета, това е перфектният вариант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Това момиче рисува най-уникалните картини, но причината не е такава, каквато си мислите! Вижте! ВИДЕО!

Затвори