Ето кои са най-безполезните неща във фитнеса

Не е тайна, че американците имат нарастваща мания за фитнес – което е страхотно. Всъщност, един на всеки пет души работи в специален фитнес център (или поне плаща за членството), почти два пъти повече, отколкото през 2000 година.

Идентифицирайте и систематично избягвайте тези  безполезни неща във вашия фитнес. Не само ще обновите тренировката си и ще намалите шансовете си за нараняване, но може и да започнете да виждате резултати.

Смит машината

Кляканията са почти универсално считани за едно от най-добрите упражнения за краката и задника, но използването на машината на Смит принуждава тялото ви да прави линейно движение, което е напълно неестествено и, честно казано, опасно.

Advertisement:

Машина за разтягане на краката

Всички ние обичаме да имаме мощни, изпъкнали мускули, седейки на тази машина и разтягайки краката си хоризонтално,  ги изолират – и по начин, който е напълно неестествен. Краката ви не са предназначени да преместват теглото по този начин, и това поставя твърде много напрежение на сухожилията в коляното.

Изключително леки гири

Ако не предизвиквате вашите мускули повече от сегашния им капацитет, просто няма да получите по-голям ефект (нарича се „принцип на претоварване“ и е важно за всички упражнения). За повечето хора, които искат да изграждат мускули, е добре да открият тегло, в което можете да изпълнявате 8 до 12 повторения на упражнение.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ужас! Семейство откри ужасяващи и непознати до сега животни в кухнята си! Вижте ги!

Затвори