Как да почистите бижутата у дома

Няма нужда от луксозни бижутерийни почистващи препарати, за да заблести среброто ви, златото ви да светне, а скъпоценните камъни да засияят. Опитайте тези надеждни ежедневни продукти, повечето от които вероятно вече имате у дома.

Алуминиево фолио

Просто поставете в малка купа алуминиево фолио. Напълнете купата с гореща вода и разбъркайте в една супена лъжица прах за пране (не течен). Поставете бижутата в разтвора и ги оставете да попият за една минута. Изплакнете добре и подсушете. Тази процедура използва химическия процес, известен като йонен обмен, който може да се използва и за почистване на сребърни съдове.

Амоняк

Освежете златните и сребърните дрънкулки, като ги накиснете в продължение на десет минути в разтвор от 1/2 чаша чист амоняк, смесен с 1 чаша топла вода. Внимателно избършете с мека кърпа и оставете да изсъхне.

Забележка:

Advertisement:

Не правете това с бижута, съдържащи перли, защото това може да повреди деликатната им повърхност.

Сода за хляб

За да премахнете натрупаните петна ​​от среброто, направете гъста паста с 1/4 чаша сода за хляб и 2 супени лъжици вода. Нанесете с влажна гъба и леко разтрийте, изплакнете и изсушете. За да полирате златните бижута, покрийте с лек слой сода за хляб, налейте малко оцет върху него и изплакнете.

Забележка:

Не използвайте тази техника с бижута, съдържащи перли или скъпоценни камъни, тъй като това може да повреди покритието или да разхлаби лепилото.

 

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Хората избягват това семейство, заради необичайно голямата глава на детето им! Вижте!

Затвори