Можете да победите стреса и без да посещавате фитнеса

Сега лекарите са съгласни, че спортуването е една от най-добрите форми за борба със стреса. Но понякога просто нямаме време за потене. За щастие, има и други големи стрес-оръжия за борба с ежедневните стресови фактори и също могат да ни помогнат да останем спокойни без значение какво се случва край нас.

Медитирайте, медитирайте, медитирайте

Охлаждането има пряко въздействие върху стреса. Не е нужно да сте соло в студио с кръстосани крака, за да медитирате (макар че със сигурност работи). Медитацията е за това да присъствате, да се съсредоточите върху вашия дъх и да успокоите ума, като оставите мислите да преминат без да се задържат.

Седнете правилно

Advertisement:

В сравнение със сгънатото положение, седенето в изправено положение при стрес може да повиши самочувствието, отблъсквайки по-нататъшната треска. Идеята се свежда до нещо, наречено въплътено познание, идея, че нашите тела влияят на нашите емоции (и обратно). Възможно е просто да се чувствате по-високи, да повишавате доверието, да разсейвате стреса, казват изследователите. Сложете двата крака на земята, погледнете право напред, изправете гърба си, докато седите високи, и усетете, че лопатките ви са дръпнати назад и надолу.

Кажи Благодаря

Защо е ефективно : Учените добре познават ефекта на  благодарността. Всъщност благодарността е свързана с 23% по-ниски нива на хормона на стреса кортизол.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички нападат тази доста пълничка жена, която се занимава с танци на пилон, но вижте защо го прави!/ВИДЕО/

Затвори