Нямате представа колко полезно е виното

Виното е пълно с антиоксиданти

Червеното вино е пълно с антиоксиданти и това е добра новина за вашето здраве: веществата, които се намират в люспите на гроздето, предпазват вашите клетки от вредното въздействие на свободните радикали

Виното е чудесно за сърцето ти

Ресвератрол – една от ключовите съставки в червеното вино – поддържа сърцето здраво, като предотвратява увреждане на кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци

Виното може да помогне за бавното стареене на мозъка

Advertisement:

Един от начините да поддържате мозъка си млад може да бъде толкова лесен с  чаша червено вино. Проучване,  публикувано по-рано тази година, установи, че естественият ресвератрол в напитката може да помогне да се защитят невроните на мозъка, забавяйки процеса на стареене. За съжаление, мишките в експеримента са имали много по-високи нива, отколкото можете да получите от бутилка вино.

Виното може да защити от рак на главата и шията

В проучване от 2014 г. изследователите са открили, че ресвератролът може да помогне за предотвратяване на рак на главата и шията, убивайки увредени, причиняващи рак клетки.

Виното може да предотврати загубата на паметта

Едно лошо нещо при стареенето е, че загубата на памет става много по-често срещана. Именно тук идва виното. Проучване от 2015 г.  установи, че ресвератролът в червеното вино може да помогне за подобряване на когнитивната памет и настроението в напреднала възраст.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Заснеха НЛО на Луната по време на живо предаване! Ексклузивни кадри! ВИДЕО!

Затвори