4 лесни съвета за по-здравословен начин на живот

Всички искаме да знаем как да бъдем здрави, но това изглежда като някаква възвишена цел. Създаването на промени в здравословния начин на живот може да се усеща едновременно вдъхновяващо и плашещо. Вместо да се опитвате да подобрите здравето си с тежък грим, опитайте тези малки, практически безболезнени действия с дълготрайни резултати.

  1. Поставете храната на заден план.

Хората често се хвърлят на въглехидратите, след това се нахвърлят върху белтъка, след това хапват оскъдна лъжичка от зеленчуци, независимо от оставащото място. Всичко това направете в обратен ред. Напълнете половината си чиния със зеленчуци, след това разделете останалите четвъртинки между протеини и нишесте, в идеалния случай нещо, съставено от сложни въглехидрати като кафяв ориз.

Сервирането на този начин помага да си осигурите препоръчителните дневни порции зеленчуци (поне 2 ½ чаши), плюс увеличени нива на прием на фибри и хидратация благодарение на съдържанието на вода в зеленчуците.

  1. Приберете храната, когато приключите със сервирането.

    Advertisement:

Всеки ще яде повече, ако храната е все още на плота. Винаги се чувствайте свободни да вземете повече, ако наистина сте гладни, но по този начин ще разберете, че това е заради физическата нужда от повече храна, вместо от чисто удобство или изкушение.

  1. Изпийте чаша вода преди всяко хранене.

Пиенето на количеството вода, от което се нуждаете всеки ден, е необходимо, за да функционират безпроблемно всички системи на вашето тяло, но също така ще ви предпази от преяждане, дължащо се на глад, което улеснява по- внимателния подход към вашата храна, казва Лангер.

  1. Дъвчете всяка хапка дълго преди да глътнете.

Списъкът с причините, поради които трябва да забавите този процес, е толкова дълъг, колкото ръката ви. Преяждането може да доведе до подуване на корема, поради допълнителния въздух, който поглъщате. Имате чувство за пълнота, защото не давате на тялото си възможност да преработи погълнатото.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Историята на тази баба, отдала живота си на децата, които я отритнали, ще Ви разтърси!!! Вижте я!

Затвори