Мръсните неща, които ви заобикалят, са повече отколкото очаквате

Най-неочаквани предмети, които използвате непрекъснато, са толкова мръсни, че трябва да вземете мерки да не се разболеете споделят от istinskiistorii.com.

Твоят телефон

Стотици пъти всеки ден докосвате телефона си или го държите до лицето си. Излишно е да казвам, че трябва да му се прави редовно почистване. И така, колко е мръсно вашето устройство? Според проучване от 2017 г. на телефони на здравните работници, публикувани в иранския вестник Micobiology , 46% от участниците са имали шест различни вида бактериален растеж на своите телефони. Acinetobacter baumannii , основен източник на инфекция в болниците и антибиотик-резистентни s taphylococcus aureus са сред най-често срещаните.

Въпреки това, просто избършете с кърпа, напоена (не напоена) със спирт, може бързо да убие голяма част от нежеланите бактерии на телефона ви.

 

Advertisement:

Вашият волан

Преди да започнете да шофирате, бихте могли да помислите първо да избършете волана. Неотдавнашно проучване разкрива, че воланът съдържа 629 колонии-образуващи бактериални единици на сантиметър – четири пъти повече от средната обществена тоалетна чиния! Решението? Избършете с антибактериален препарат, редовно сменяйте филтрите си, избършете вентилационните отвори и често почиствайте колата си.

Вашето дистанционно управление

Ако искате да запазите дома си много по-чист, редовно почиствайте вашите дистанционни в края на всеки ден. Изследванията, представени на Общото събрание на Американското общество за микробиология през 2012 г., разкриха, че дистанционното управление е най -обремененото в зародишни стаи в хотелските стаи , като фекалните бактерии се появяват при 81 процента от изследваните дистанционни управления. За щастие, всичко, от което се нуждае, е малко алкохол на чиста кърпа или дори само антибактериална кърпичка, за да се убие повечето от тези неприятни микроби.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Какъв трябва да е Най-Мултифункционалния подарък за всеки студент?

Затвори