Тези факти определено ще ви изненадат и объркат

Микробите са навсякъде. Отиваш да запълниш резервоара си за газ? Тази дръжка е зародишна централа. Нуждаете се от пари от банкомат? Тези бутони са покрити с мизерия. А вашите бани? Дори не започвайте. Човек прекарва  28 минути на ден в почистване  на дома си. Но за съжаление това не е достатъчно. Все още има безброй петна дома, до които нямате достъп.

Вашата клавиатура

Вероятно използвате компютъра си всеки ден, така че не е чудно, че е пълен с бактерии. Според проучване от 2018 г., той може дори да е изобилстващ от s taphylococcus aureus , който може да причини потенциално сериозни инфекции при хората.

Така че, не забравяйте да почистите всякаква мръсотия, която се крие между бутоните ви с компютърен прах и да почиствате клавиатурата си ежедневно с препарат за електорника или спирт, като се уверите, че не мокрите прекалено кърпата, с която го нанасяте.

Твоето легло

Advertisement:

Ежедневното пране на чаршафите и калъфките за може да бъде прекалено много, важно е ежедневно да почиствате леглото си, както за вашето психическо, така и за физическо благосъстояние. Вашата калъфка за възглавница има само три милиона бактерии на квадратен инч за една седмица.

Така че трябва да перете чаршафите поне веднъж на всеки седем дни.

Вашата бутилка с вода

Всеки опит за подобряване на здравето чрез носене на бутилка за многократна употреба може просто да се обърне, ако не я почиствате ежедневно. Средното количество бактерии в бутилки за вода за възрастни е 75 000 на милилитър. Ако остане неизчистен, този брой има потенциал да достигне до два милиона на милилитър в рамките на един ден.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Трогателно! Ето така се раждат добрите дела!

Затвори