4 луди статистики, за които няма да повярвате, че са реални

Освен ако не сте математик, гледането на цифри е объркващо и направо скучно. Но понякога те могат да ви изненадат. Например, знаете ли колко бутилки от 2 литра средно статистическия човек може да напълни със слюнката, която произвеждат за един месец?

Прочели сме проучвания, доклади и множество информация, за да намерим някои удивителни, 100% реални статистически данни, които ще подновят интереса ви към цифрите. Така че прочетете някои интересни факти и цифри, които гарантирано ще ви накарат да се върти в главата!

  1. Средният пиян шофьор шофира под влиянието на алкохола повече от 80 пъти, преди да бъде арестуван за първи път.

Изглежда, че не е достатъчно хората да са разбрали, че колите и алкохола никога не трябва да се смесват. Средно, хората ще карат пияни повече от 80 пъти преди първия си арест.

  1. Една трета от възрастните все още спят с плюшената си изграчка.

    Advertisement:

Няма нужда да оставяте плюшеното мече от детските си години в килера, твърдят от etnoteniski.bg. Според проучване, проведено от Sleepopolis и OnePoll , 34% от възрастните все още спят с плюшени животни, одеяло или друг сантиментален предмет от детството, според проучване сред 2000 възрастни.

  1. Средностатичстическият американец генерира почти 4,5 килограма боклук всеки ден.

Обикновено е доста безсмислена задача да изчислявате боклука, но може би трябва да започнем да мислим за това малко повече. Според статистиката на Американската агенция за опазване на околната среда , през 2015 г. (последната година с наличните данни), всеки американец генерира около 4,48 килограма боклук всеки ден, което е общо 1642,5 паунда годишно.

  1. Общото ниво на измиване на ръцете след използване на тоалетната е под 20%.

Оказва се, че по целия свят, едва 19 на сто от хората си мият ръцете след ползване на тоалетна. Също така смятаме, че CDC съобщава, че около 2,5 милиарда души (около 35% от цялото население на света) нямат достъп до „съвременна канализация“ или средство за правилно опазване на хората от контакт с техните екскременти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как една котка с уникални лапи промени живота на човек

Затвори