Житейски уроци, които можете да научите от кучето си

Независимо от това дали те се разхождат в белия сняг или се търкалят по корем, нашите кучета умеят да се наслаждават на всеки момент, който животът им дава. Така че, ако обърнем повече внимание, ще осъзнаем, че кучетата са духовни гурута, които могат да ни водят по пътя към просветлението. Ако искате да живеете живота си като вашето кученце, научете най-добрите уроци за живота от кучетата, сочи otgovora.com.

  1. Бъдете внимателни

Твърде често ние, хората, имаме много сложни мисли, които се движат в съзнанието ни по едно и също време. – Какво ще вечеряме? – Какво имаше предвид моят партньор, когато каза това? – Защо шефът ми не отговори на този имейл? Направо полудяваме и дори не забелязваме света около нас.

Междувременно кучетата живеят за момента. „Ходя с прекрасния си човек“, – Взех прекрасна пръчка. Виж, трева! Тревата е толкова красива. Кучетата! ”Кучетата са истински майстори на насладата от момента и те ни вдъхновяват да приемем пълноценно всеки момент.

  1. Изразяване на благодарност

Един от най-важните уроци, които научихме от курса за щастие на Йейл, е, че щастието се свежда до това да се фокусираме върху това, което имамее, а не върху това, което нямаме. За хората това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Това е така, защото сме програмирани да вземем доброто за даденост и вместо това се фокусираме над лошото.

Advertisement:

Но не и кучета. Всеки път, когато храните кучето си, то реагира така, сякаш за пръв път вижда храна. Всеки път, когато хванете каишката, за да го изведете на разходка, то се подскача от радост. И всеки път, когато отиваш до вратата, дори и просто да изхвърлиш боклука, те се спукват от радост. Кучетата ни напомнят, че въпреки че нещо може да е рутинно, винаги трябва да отделяме време, за да го оценим, че това е част от живота ни.

 

  1. Оставете миналото в миналото

Едно от най-сърдечните неща за кучетата е, че без значение колко страдание са преживели, те могат да бъдат рехабилитирани само с малко любов и грижа. Кучетата не са сърдити или ядосани за това, което е било преди. За тях днес е добър ден и това е всичко, което е от значение.

  1. Безусловна любов

Веднага след като си вземете куче, най-вероятно имате ново разбиране за „безусловната любов“. Кучетата обичат, без да очакват нищо в замяна, и не трябва ли всички да правим повече като тях? Не става въпрос за това кой кого обича повече или кой какво прави, за кого, това е просто любов заради любовта.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ето кои са най-безполезните неща във фитнеса

Затвори