5 интелигентни начина да предпазите бижутата си от кражба

Въпреки че съществуват очевидни рискове, свързани със съхранението на луксозни бижута и други ценности във вашия дом, не е практично да се прибира всичко в сейф. В края на краищата, какъв е смисъла на притежаването на Rolex, зашеметяващите диамантени обеци или прекрасната огърлица от австралийските култивирани перли от Южно море, като не можете да ги ползвате.

Добрата новина е, че има креативни начини за сигурността на луксозните бижута и други продукти с висока стойност от кражби в дома. Ето 5 съвета за сигурността на вашите бижута, споделени от palladiumbg.com.

 1. Камери за сигурност

Инсталирането на охранителни камери е един от най-ефективните начини за възпиране на крадци. Това ще помогне да се попречи на крадците и ще документира доказателства за полицията в случай, че ценностите ви бъдат откраднати.

 1. Осигурете сейф

Друга възможност за обезопасяване на вашите скъпоценни камъни е да ги съхранявате в здрав домашен сейф. Има добри възможности както за монтирани на стена, така и за огнеупорни сейфове, а дори можете да използвате скрит сейф, маскиран като капак, книга или часовник.

Advertisement:

 1. Направете дома си по-малко изкушаващ.

Пазете дома си от грабежи като го направите по-малко изкушаващ. Не рекламирайте най-новите си покупки като изхвърлите кутиите в контейнера пред блока.

 1. Скрийте бижутата си на странни места

Въпреки че сейфът е средство за сигурно съхранение, това не е гаранция. Така че един от начините да защитите бижутата си от кражба е да мислите за уникални места, където да съхранявате ценностите си. Ето някои идеи:

 • В стар буркан или пластмасова бутилка.
 • В торба във фризера.
 • На гърба на чекмеджето на чорапите.
 • В джоба на старото яке или суитчър.
 • Във фалшиво дъно на саксия.
 • В старата чаша за кафе.
 1. Направете застраховка на бижутата си

Дори и най-усърдните мерки няма да гарантират, че бижутата ви са безопасни. Помислете за застраховка за бижута, която обикновено покрива случайни щети, загуби и кражби.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Как да почистите бижутата у дома

Затвори