5 супер ефективни начина за понижаване на кръвното налягане

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, приблизително 70% от всички пациенти, които са получили инфаркт, са били с високо кръвно налягане, известно още като хипертония, информират от istinskiistorii.com.

Очевидно е, че хипертонията е сериозен рисков фактор, когато става въпрос за сърдечни заболявания. Въпреки това, съществуват лесни начини за управление на високото кръвно налягане, много от които не включват лекарства с рецепта. Ако и вие сте от тези хора, четете нататък.

Яжте тъмен шоколад.

Един естествен начин за понижаване на кръвното налягане е с тъмен шоколад. Едно изследване от Харвард, представено на научната сесия на Американската асоциация по сърдечни заболявания за сърдечно-съдовите заболявания през 2011 г., установи, че консумацията само на един малък квадрат от сладката храна ежедневно може да понижи кръвното налягане за хора с хипертония.

Въпреки че черният шоколад има своите предимства, все пак трябва да внимавате да не прекалявате. Робърт Грийнфийлд, лекар , медицински директор на неинвазивна кардиология и кардиологична рехабилитация в MemorialCare Heart & Vascular Institute в Калифорния, предупреждава, че „въпреки че тъмният шоколад има някои естествени антиоксиданти, хората не трябва да„ разчитат на този продукт, който е пълен ” мазнини и въглехидрати. “

Следете теглото си.

Работата по талията ви също може да помогне за понижаване на кръвното Ви налягане. Всъщност Американската асоциация по сърдечни заболявания отбелязва, че за хората с наднормено тегло „загубата на пет до десет килограма може да помогне за понижаване на кръвното Ви налягане“.

Advertisement:

Яжте повече орехи

Ако се борите с високо кръвно налягане и искате да избегнете медикаментозно лечение, може да ви е от полза да ядете повече орехи. Според проучване, хората, които са добавили орехи към диетата си, са в състояние да понижат кръвното си налягане, въпреки че изследователите, които стоят зад проучването, не са сигурни дали това се дължи на съдържанието на мастни киселини в ядките или благодарение на друго хранително вещество.

Вземи почивка за чай.

„Разбира се,„ чайното време ”има големи ползи, като предлага почивка през деня“, казва Грийнфийлд. „Само този стрес редуктор може да помогне за контрол на кръвното налягане.“ И не само това, но проучванията показват, че сортовете чай, от чай от хибискус до черен чай, имат потенциала да понижат кръвното налягане благодарение на антиоксидантните си свойства.

Излез навън!

Лесно можете да избегнете лекарства за кръвно налягане само като прекарвате повече време навън. В едно проучване от 2014 г. от Университета в Саутхемптън изследователите открили, че слънчевата светлина може да промени количествата азотен оксид в кожата и кръвта, което от своя страна намалява кръвното налягане.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ВИДЕО!!! След 5 години лутане по улиците, този лабрадор най- накрая успява да се върне при семейството си! Вижте реакцията му!

Затвори