Изненадващи начини, по които вашата котка общува с вас

За разлика от кучетата, котките са по-сдържани в привързаността си, което означава, че за да разберете всяко нейно движение, трябва да я наблюдавате. Така че, ако сте готови да се чувствате в тон с котешкия си приятел, прочетете тези изненадващи начини, по които котката ви се опитва да общува с вас, споделят от Istinskiistorii.com.

Показва корема си

Има още няколко фотогенични котешки пози, които съществуват. Но, както се оказва, опънатият и изложен на показ корем може да не показва точно, че се чувства щастлива или доверчива.

Според Пам Джонсън-Бенет, сертифициран консултант по поведението на животните, има причина вашата котка да нападне ръката ви, докато протяга корема си – тя е в режим на защита. Ако този открит корем е съчетан със зъби и остри нокти, може би е добра идея да дадете на котката си малко място.

Настръхнала козина с извит гръб

Класическата поза с извит гръб и настръхнала козина показва, че вашата котка е невероятно развълнувана, ако заеме тази позиция. Трябва незабавно да се оттегляте.

Извит гръб с гладка козина

Advertisement:

Ако гърбът на котката ви е извит, но козината ѝ остава гладка, това може само да означава, че се разтяга – и приемете този ход като комплимент, тъй като показва, че напълно ви се доверява.

Комуникация с опашката

Начинът, по който е позиционирана опашката на вашата котка, може да ви каже много за нейното истинско настроение. Например, ако опашката на котката ви е изправена, но не напълно твърда, това означава, че тя се чувства достатъчно уверена. Когато опашката е свита около стопанина или друга котка, това е знак за доверие и обич. Но ако опашката на котката се задържа между краката, това може да означава, че се чувства уплашена или заплашена.

Мигане

Докато хората използват директен контакт с очите, за да предадат обич и топлина, котките често се чувстват застрашени от тези настойчиви погледи. Така че сте спечелили обич на котка, когато поддържате контакт с очите с помощта на бавни, спокойни мигания.

 

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Китайската легенда за българският Ромео и китайската Жулиета!

Затвори