Никога не давайте тези храни на кучето си, ако го обичате

Както всеки собственик на домашни любимци знае, единственото нещо, което кучетата обичат повече от това да преследват собствените си опашки и да спят по цял ден, е да молят за отпадъци от масата. Дори и само да пиете чаша вода в кухнята, вашето куче ще ви бута и хленчи, докато не се поддадете и им дадете вкусно ястие, споделят от istinskiistorii.com.

Има, обаче, човешки храни, които никога не трябва да попадат в устата на кучето.

Грозде и стафиди

Не оставяйте грозде или стафиди на пода, за да може вашето куче да го изяде по-късно. Според  д-р Даниел Бернал , ветеринарен лекар на екипа на Wellness Natural Pet Food , тези човешки храни са „особено токсични за кучетата и потенциално могат да доведат до бързо настъпване на бъбречно увреждане“. В естествено състояние гроздето нанася такива щети на вътрешността на кучето, така че гроздето определено е една от най-лошите храни, които можете да даете на кучето си.

Бекон

„Дори очите на кученце да се молят, докато изяждате неделната закуска, важно е да избягвате да му давате мазнини като бекон”, казва Бернал. „Дори и в малки количества, те могат да причинят стомашно-чревни смущения и панкреатит.” Освен това е важно да имате предвид, че кучетата са много по-малки от хората, така че ако едно парче бекон не проваля диетата ви в дългосрочен план, за тях е прекалено.

Шоколад

На всеки собственик на кучета се казва веднага щом получи кученце, че трябва да държат шоколада далеч от косматия си приятел. Това сладко изкушение съдържа метилксантини, вещество, което може да причини всичко – от повръщане и диария до тремор и сърдечни усложнения. Тъмният шоколад съдържа най-високата концентрация на метилксантини, така че ако се приберете у дома и намерите разкъсана опаковка на тъмен шоколад, тичайте при ветеринарния доктор.

Advertisement:

Кафе

Същите съединения като в шоколада, присъстват и в кафето – по-специално кафеената основа, както и чаените пакети, сода, енергийни напитки и хапчета за отслабване. Една до две глътки кафе няма да нанесат никакви сериозни вреди на вашия домашен любимец, но „умерено количество“ може да доведе до същите симптоми като при шоколада и дори може да бъде фатално.

Варени кости

Трудно е да устоите на очите на кучето си, когато той или тя просят да грижат костите от месото ви. Въпреки това, Bernal съветва да не ги давате на кучето си, тъй като „когато вече не са в необработено състояние, приготвените кости са по-склонни да се разпадат, тъй като кучето ги дъвче, създавайки много по-голям риск от увреждане на устната кухина”.

Заместител на захарта

Близалки, дъвка и бонбони са храни, които са лоши за кучетата. Всички те съдържат ксилитол, заместител на захарта, който, когато се погълне от нашите космати приятели, „може да причини хипогликемия със симптоми, включително слабост, повръщане и гърчове“, казва Бернал.

Мляко

Кученцата разчитат на млякото на майка си, за да растат и поради това те произвеждат ензим, наречен лактаза, който им помага да усвояват млякото. Пораствайки, те вече не се нуждаят от това вещество, кучетата бавно произвеждат по-малко и по-малко от този ензим. По-голямата част от възрастните кучета са всъщност непоносими към лактоза.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тази жена похарчи почти 200 хиляди паунда, за да се превърне в това! СНИМКИ!

Затвори