Едва ли знаете колко микроби събира вашата мишка

Непрекъснато се стремим да поддържаме добра хигиена около себе си. Колкото и да е чудно в офиса ви гъмжи от микроби, които са се настанили на повърхността на най-използваните неща там, твърдят от 7kefa.com.

Вашата мишка

Макар и да не е толкова мръсна като клавиатурата, компютърната мишка е една от горещите точки за развъждане на микроби. Проучване установи, че обикновената мишка има 1676 микроба на квадратен см.

Бутонът на асансьора

Ако се притеснявате да не се разболеете по време на работа, може би ще е по-добре да използвате стълбите вместо асансьора. Едно проучване изследва 120 бутона на асансьора в три болници и установи, че 61% показват микробиологичен растеж. Бактериалните щамове, открити върху бутоните на асансьора, включват колиформени бактерии, заедно със Staphylococcus и Streptococcus, които водят съответно до стафилококови инфекции и стрептококи.

Вашите химикалки

Advertisement:

Въпреки че в днешно време много служители разчитат на своите компютри – оттам и мръсните клавиатури и мишки, понякога има задания, които изискват използването на добрата старомодна тетрадка и химикалка. И когато тези задачи се съберат, не забравяйте да използвате незабавно дезинфектант за ръка, след като запишете нещо. Защо? В едно проучване 23 % от химикалките са дали положителни резултати за дрождите и плесени, а 5 % са тествани положително за бактерии.

Входната дръжка на офиса или врата

Всеки служител отваря вратата на офисната сградата поне два пъти на ден, оставяйки след себе си микроби и бактерии. Имайки това предвид, вероятно не е изненадващо, че обикновената входна врата за офис съдържа 545 CFU / кв. в., 2,5 пъти повече бактерии от обикновената дръжка на баня в къщи.

Дръжката на каната за кафе

Общият съд за кафе във вашия офис е един от многото кухненски предмети, пълни с бактерии. Установено е, че една дръжка на кана за кафе съдържа 108 592 CFU / кв. инча – 34 пъти повече бактерии от средната училищна тоалетна седалка.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Смразяващата история на едно куче и едно земетресение!

Затвори