Не ти е необходим терапевт, за да се почувстваш добре

Ако се чувствате напрегнати, не е нужно да плащате на психотерапевт, за да се почувствате по-добре. Можете да направите няколко лесни и прости неща и ще се изненадате, съобщава istinskiistorii.com.

Слушайте успокояващи звуци или музика.

Слушането на някои успокояващи звуци – независимо дали това са океанските вълни или приповдигащата се балада – би могло да бъде идеалното упражнение за душевна релаксация. „Ако музиката е вашето нещо, създайте списък с любимите си вдъхновяващи песни и ги възпроизвеждайте, когато се чувствате зле и се нуждаете от допълнителен тласък“, предлага Холис. „Професионален съвет: Направете го по-въздействащо, като пеете или танцувате заедно с музиката“, казва тя. След пет минути слушане със затворени очи, ще се почувствате презаредени и готови да приемете деня си.

Обадете се на близките си.

Кой е по-добър терапевт от твоята собствена майка, брат или сестра или най-добрия приятел? Без значение на кого се доверявате, обадете се на този любим човек, когато трябва да говорите. Дори само 10-минутен разговор, който отваряте вашите неудовлетворения или разкривате вътрешните си съмнения и получавате насоки от някой, когото обичате и уважавате. Това ще ви накара да почувствате някакво облекчение и ще ви помогне да се справите с проблемите си.

Advertisement:

Или разговаряйте с непознат.

Освен това не трябва да се страхувате да отделите няколко минути, за да разговаряте с ново приятелско лице. Разбира се, разговорът с непознат, независимо дали е барман, фризьор или дори касиер в хранителния магазин, може да ви звучи лудо. Но обективният им съвет може да е точно това, което трябва да видите нещата в нова светлина.

Излез навън

Лесно е да те хванат – и се стресират – за всичко, което се случва в живота ти, дори неща, които няма да се случат месеци напред. Но ако постоянно се притеснявате за бъдещето, никога няма да можете да се отпуснете и да се насладите на момента. За да се съсредоточите по-добре върху настоящето, опитайте да излезете на чист въздух.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тази майка реши да провери какво точно прави мъжът ѝ с детето им, докато нея я няма! А това което видя я шокира! ВИДЕО!

Затвори