Обичате ли чипс? Ето защо пликовете с чипс са така надути

Пликовете с чипс са пълни с азот

Целият излишък на въздух в пликовете с чипс не е там, за да заблуди купувачите, че има повече чипс вътре. Всъщност той има определена цел – и не, не съдържа кислород. Вместо това торбичките с чипс са пълни с азот. Кислородът бързо би превърнал чипса в гранясал, а азотът запазва свежестта му, предотвратява изсъхването и създава достатъчно удобство по време на транспортиране, така че чипсът да не се смачка, споделя 7kefa.com.

Когато пътувате, мозъкът ви е напрегнат

Нарича се „ ефект на първата нощ “ и това е, защото едната страна на мозъка ви остава активна, за да реагира на потенциални опасности в нова среда. Лявата страна на мозъка ви остава по-будна („нащрек“) за първата нощ на непознато място, така че вие ​​някак спите с отворено око – по някакъв начин.

Акулите технически не спят

Advertisement:

Първоначално се е смятало, че акулите не спят, защото винаги трябва да се движат, за да може водата, богата на кислород, да тече през хрилете им, това е начинът, по който дишат. Тази теория обаче е опровергана, когато учените наблюдават как акулите могат да плуват по дъното на океана, така че водата да тече свободно през хрилете им.

Това, което научихме обаче, е, че акулите не „спят“ по начина, по който хората спят. Никога не съществува момент, в който мозъкът на акула влиза в покой. Подобно на това как оставаме частично будни по време на сън „първа нощ“, мозъкът на акулите просто прави почивки. Може би затова те винаги искат да хапят неща – трябва да са ангажирани, за да не заспиват никога!

Алкохолът само ви кара да се чувствате топли

Алкохолът е вазодилататор, което означава, че разширява кръвоносните съдове. Розовият флъш, известен като „одеяло от алкохол“, е просто резултат от разширяване на кръвоносните съдове в близост до повърхността на кожата. Не се затопляте, кръвта ви просто се преразпределя. Това всъщност може да бъде още по-опасно, тъй като основна функция на вашите кожни рецептори е да реагират на студа, като стесняват кръвоносните съдове в близост до кожата, така че да се изпраща повече кръв към вътрешните органи. Алкохолът напълно обръща тази функция!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Уфолози със сензационно разкритие за линиите на Луната! ВИЖТЕ ВИДЕОТО!

Затвори