Положителните ефекти на това да имаш партньор

Понякога вероятно ви се иска да останете за малко сами. Да няма никой около вас. Дразните се от присъствието на партньора ви, споделят от istinskiistorii.com. Оказва се, обаче, че да имаш другар в живота е доста полезно.

Те ви придружават на фитнес

Сключването на брак може да има пряко влияние върху физическото ви състояние, особено за мъжете. Изследователите установили, че в продължение на 6 години, ако съпругът изпълнявя своите фитнес цели, е с 40 процента по-вероятно да повлияе на жена си.

Те ограничават вашия стрес

Или конкретно, ароматът им ограничава вашия стрес. Както едно проучване, публикувано в  списанието за личностна и социална психология,  разкрива, че едим обикновен полън от аромата на партньора, независимо дали е върху дрехи или коса, може да доведе до намаляване на нивата на кортизола. И макар да работи за повечето хора в семейна връзка, извинете, момчета, това е по-ефективно за жените.

Те ви карат да се чувствате опиянени

Advertisement:

„Пиян от любов“ не е просто нахално изражение. Това е истината. Според едно проучване в  Journal of Sexual Medicine, влюбването, тази първа вълнуваща, безпогрешна фаза на една връзка, освобождава високи нива на окситоцин и допамин, така наречените „щастливи хормони“. Според химията на мозъка ви, не е различно от това да си на лекарства, от които се чувстваш добре.

Те увеличават дълголетието ви

Женените хора просто живеят по-дълго. Изследователите установили, че от 5000 индивида, родени през 40-те години на миналия век, самотните хора умират преждевременно с почти  два пъти по-голяма скорост.

Те ви помагат да се откажете от пушенето

Наличието на партньор може драстично да подобри шансовете ви да се откажете от тютюнопушенето, особено ако този партньор се откаже едновременно с вас. Изследователите установили, че 8 процента от хората са били в състояние да се откажат от тютюнопушенето, ако техният любм е пушач, 17 процента са били в състояние да са с непушач, а огромните 50 процента са били в състояние да се откажат, ако и двамата се опитват да направят това в едно и също време.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Той е известен, но преди всичко е баща! И определено е за пример! Вижте ВИДЕОТО!

Затвори