5 неща, с които дразните околните

Всички имат по някой лош навик, дори и два. Но за много от нас те не са чак толкова очевидни, колкото да палят от време на време цигара или да обсипват всички с повече ругатни, отколкото учтивата компания диктува. Ето няколко досадни навика, които дразнят околните.

Да поръчвате с думите „Ще ми дадете ли…?“

Това, че бързате да си вземете сутрешното кафе , не означава, че това е извинение да бъдете груби. Въпреки това, въпреки най-добрите ни намерения, много от нас все още правят поръчка – в кафенета, барове, ресторанти – с „Ще ми дадете ли…?“ Вместо по-учтивото, „Мога ли да поръчам…?“

Да не задържиш вратата за човека зад теб

Ако някой държи вратата за вас, ваша работа е да я задържите за следващия човек. За съжаление, когато бързаме, много от нас забравят за това решаващо правило за етикет, оставяйки човека, който държи вратата за нас, първоначално да играе фактически портиер за още 10 души, преди да се сетим.

Въпреки това, вие също не искате да държите вратата отворена за някой, който е твърде далеч, принуждавайки този човек да побърза да получи вашия любезен жест.

Advertisement:

Не връщате пазарската си количка

Разбира се, всички имаме онези моменти, когато връщането на количката до магазина изглежда като по-голям проблем, отколкото е в действителност. На практика няма нищо по-досадно от намирането на перфектното място за паркиране пред магазин, само за да разберем, че вече е заето от нечия бягаща количка.

Да гледаш телефона си, когато разговаряш с някого

Дори в разгара на завладяващ разговор, призивът на телефона понякога просто се оказва твърде силен. За съжаление, това често води до един от по-дразнещите досадни навици: да говорите с някой, който се интересува повече от случващото се по телефона му.

Потропване с крака

Защо хората в офисите забравят маниерите си с толкова шокираща честота? Докосването на крака под бюрото ви прави повече от разсейващ шум. То предизвиква клатене всичко по бюрата на вашите колеги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Страхотен жест! Индийски хирург спаси живота на най-дебелата жена в света с безплатна операция!/ВИДЕО/

Затвори