Ето кое може да причини пожар по празниците в дома ви

Ако домашните пожари се случват целогодишно, то те са най-често през есента и зимата, съобщават от  istinskiistorii. Тъй като е студено, хората прекарват много повече време на закрито. Те използват повече уреди и повече оборудване и това може да има потенциал да предизвика повече пожари. Но през повечето време тези зимни пожари в къщи са лесно предотвратими.

Сушилня

Кога за последен път почиствате отлаганията от сушилнята си ? Ако мислите за това, мина много време. Според Rockford Mutual , сушилните пожари са невероятно чести през есента и зимата, като около 3000 се случват всяка година. Оставянето на натрупвания на власинки във филтъра на сушилнята предотвратява правилното отделяне на топлина, което може да причини пожар. Ето защо винаги трябва да го почиствате между употребите и никога не оставяйте сушилнята да работи, когато не сте вкъщи.

Коледни лампички

Да имате коледно дърво може да бъде опасно, ако не сте взели предпазни мерки. Еедин от четири случая на пожари на коледно дърво се дължи на електрически проблеми, като например използването на твърде много светлинни нишки или използване на светлини, които са твърде износени или имат хлабави връзки. Освен това, не забравяйте да държите източниците на топлина далеч от дървото си – и винаги изключвайте светлините преди да заспите или да излезете от къщата.

Advertisement:

Керамични нагреватели

Всеки, който студува, вероятно смята, че неговия керамичен нагревател е като доверен приятел. Но понякога приятелят ви, осигуряващ топлина, може да създаде проблеми. Керамичните нагреватели представляват 43 процента от всички пожари за отопление на жилища.  През повечето време пожарът възниква поради това, че нагревателят на помещението е твърде близо до мека мебел, дрехи, матраци, спално бельо или други предмети, които лесно могат да се запалят.

Готвене

Не е изненада, че от пожарната администрация казват, че готвенето е водещата причина за пожари в къщи, както и наранявания при пожар в къщи. А когато навън е студено, сме склонни да готвим повече домашни ястия от нормалното – особено около празниците.

Не забравяй да прочетеш и..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ето кои са най-безполезните неща във фитнеса

Затвори